Alla inlägg under september 2013

Av Ida - 23 september 2013 09:06

Eftersom jag jobbade en lååång lördag är det lite sovmorgon och slappare ritningsjobb hemifrån som gäller idag. Vaknade dock med grym huvudvärk för en timme sedan ungefär. Bläää.. 


Yoghurt och svart kaffe till frukost. Hade bara 2,5% yoghurt hemma så får väl vara så idag. Ett glas juice tog jag också. Juice med bara fruktsocker, så inga tillsatser. Sedan vatten, så klart. 

Har inte bara börjat välja bort lightläsken pga tillsatserna och sånt utan även för röstens skull. Jag sjunger ju mkt. Aldrig offentligt, för det vågar jag inte än. Mitt dåliga självförtroende gör mig rätt begränsad med såna saker, men jag jobbar på det. Syrran är väl den enda som hört mig sjunga ordentligt. Och hon säger att jag är som henne, självlärd men duktig. När jag får bättre självförtroende ska jag nog ta mig till en sångpedagog. Och har seriösa funderingar på att köpa mig ett piano och lära mig spela. 


Mitt frukostjobb:

   

// Ida



Av Ida - 23 september 2013 00:38

Imorgon börjar en hård dag. Nu på kvällen ätit en sista macka och druckit lite varm oboy. Imorgon börjar allvaret igen. Inget socker - inte ens i kaffet. Ingen light-läsk - bara vatten. Och måttligt med kolhydrater, mkt sallad. Små måltider men ofta. Jag kommer börja köra gamla hederliga tallricksmetoden och gå på förnuft. Till och börja med en månad och sedan får vi se hur det blir. Om det fungerar bra fortsätter jag. Dvs om jag går ner i vikt ordentligt. Sedan ska jag börja på allvar med motionen igen. Den här veckan har varit alldeles för slapp. Ja, pga att jag jobbat över mkt. But still. Hellre att jag går en kort promenad än ingen alls är mitt nya motto. 


Så imorgon börjar allvaret. 


// Ida

Av Ida - 22 september 2013 19:32

Min "O" är allt just nu. Ljuset i allt mörker. Det enda som får mig att inte bara ramla ihop i en hög och skita i allt. Han håller mig uppe. Ger mig hopp och tro om en framtid. När det inte känns som om jag orkar mer, vilker numera är relativt ofta, så finns han alltid där och luta sig mot. Ja, han är bara en häst.. men han är den enda som aldrig svikit mig eller givit upp om mig eller sårat mig. Han är den enda som betyder något just nu.


         


Ridtur idag på "O" med morsan på hennes halvblod "E". 

 


Och så några bilder på fina "S"

     


I mitt liv finns inget ljus utan mina hästar <3 mina älskade <3


// Ida

Av Ida - 21 september 2013 23:05

Varit en lååång dag. Inne i stan vid 7-tiden. Och jobbade sedan fram till fem ca. Förutom en 30 minuters lunch så jobbade vi non stop. Nu brukar vi sällan ta några raster när vi jobbar, förutom lunchen dådå. Men sällan vi jobbar så fysiskt så länge heller. Var verkligen hela tiden upp och ner och fram och tillbaka i lägenheter, trappor, stegar. Så några kalorier har man nog bränt idag.. vi bestämde oss för att jobba tills det var klart idag, annars hade vi varit tvugna att åka in imorgon med, och ingen av oss hade någon större lust till det. Sedan kom vi hem, hann tyvärr inte rida. Men följde med morsan ut på en mini promenad med hennes häst "E" på ca 40 min. Så fick ivf lite frisk luft och få bort lite av det dåliga samvetet över att jag inte gått på flera dagar nu. 

Jag hinner verkligen inte gå ut och gå när det blir såna här veckor. Mkt övertid och tungt jobb. I ju för sig rör man sig nästan överdrivet mkt på jobbet istället men aaa.. svårt att räkna det liksom. 

Sedan käkade jag lite och glodde på teven med päronen och syrran. Nu sängen för några minuters läsande och sedan sova. Imorgon ser jag fram emot en skrittur med morsan och sedan en långpromenad. 

Mitt helvete till telefon har gått och dött också. Inte själva telefonen utan LJUDET. Jag klarar mig inte en enda promenad utan att ha ljud!! Jag vill ju lyssna på min radiokanal och höra det senaste inom countrymusikvärlden. Suger.. 


// Ida

Av Ida - 21 september 2013 17:39

Efter 9 timmars lördagsjobb är vi påväg hem. Blev bara pappa och jag eftersom syrran vart magsjuk inatt. Gått bra, vi slipper ju jobba imorgon, men ändå trist att tappa en hel lördag när man redan jobbat över hela veckan oxå. Inte hunnit med varken hästar eller promenader. Tyvärr. Men mindre jobb nästa vecka så får ta igen då :)

Sjukt trött i huve och fötter däremot. Varit mkt spring i trappor.

// Ida

Av Ida - 20 september 2013 14:02

Behöver inte oroa mig för om jag ska vila eller inte i helgen för blir fullt helgjobb. Känner mig totalt omotiverad till det men får ju dubbelt betalt, vilket alltid är välkommet. Men drygt känns det ju så klart..

// Ida

Av Ida - 19 september 2013 22:51

No träning idag heller.. suger att jobba övertid. Kom hem alldeles för sent och direkt ut i stallet. Bråk med morsan på en gång. Så less på att hon slackar och aldrig riktigt bjuder till i stallet. Syrran har ju gjort ett uppehåll nu med hästarna. Hennes häst har ju varit dålig så hon har inte kunnat rida och har helt enkelt tröttnat. Morsan kan för sitt liv inte prioritera så slutar alltid med att jag får göra det mesta i stallet medan hon är på egna äventyr. Alternativt så gör hon exakt hennes del och så får jag göra resten. Och hon har lediga dagar ibland. Både hon och syrran tar lediga dagar, av olika anledningar. Jag är den enda av oss tre som står och mockar VARJE dag. Och någon gång tycker jag liksom då att de kan bjuda till och göra lite mer än exakt det som begärs av dem. 

Anyway.. klockan var åtta innan jag kom in och slängde mig direkt i soffan med varm oboy (höll seriöst på att frysa ihjäl) och kollade först på buck commander som kanal 9 börjat sända!! Och sedan på idol. 

Nu sängen och ska försöka ladda batterierna inför imorgon då jag antagligen kommer få slita mig halvt fördärvad i trapporna igen. Bygget är, så klart, försenat ordentligt. Besiktning på måndag, får inte jobba helg och knappt ens klar eftersom vi inte kunde börja jobba ordentligt fören idag. Yes. Och på förmiddagen imorgon kommer montörerna lösa massa problem med systemet så vi kommer inte kunna jobba då heller. Så med andra ord.. vi har en hel eftermiddag och kanske några extra timmar på kvällen att lösa något som skulle ta kanske 2 dagar eller nåt. Turligen nog kommer farsgubben och hjälper till imorgon. Lyx att få hans hjälp numera.. 


I helgen skulle jag egentligen behöva vila upp mig känner jag. Ta lite långa promenader och bara ta det lugnt i övrigt. Börjar känna mig sjuk igen.. fattar de inte. Haft något hur länge som helst som bara legat och grott men som aldrig kommer upp till ytan. Så otroligt trött, ont i halsen och huvudvärk. Men skulle behöva både stänga hagar och städa. Så får väl se.. bara så fruktansvärt less på att stressa just nu över allt ifrån jobbet till vikten till F till allt.. Behöver en time out. Få ha lite kul och sluta tänka och fundera för fem jäkla minuter. Men syrran har inte råd att följa med ut på något just nu och även om jag skulle bjuda na så känns det inte som om det är riktigt OK att lämna mamma med allt i stallet. 


Ne, nu ska jag sluta klaga och krypa ner under täcket. Får hoppas, ännu en gång, på att jag får sova. Men verkar inte bättre än att det blir ännu en vakennatt. För mkt tankar i omlopp och jävla stressklumpen i halsen som jag får när jag stressar och spänner mig för mkt. Gör att jag får svårt att andas. 


// Ida

Av Ida - 19 september 2013 10:20

Jobbelijobb. Har drygt tråkigt med saker som inte fungerar som det ska riktigt.. men det hör till jobbet. 60% felsökning, 30% väntande och 9% springande på jakt efter nycklar, folk, rätt trapphus, fläktrum, ritningar etc. Resten är klättrande på stege och suckande. Men men :) I love it. 


 


// Ida

Presentation


Ida, 24 år. Bloggar om vardagen med hästarna, jobbet och min viktnedgång. Tankar, funderingar, känslor om livet och dess innehåll. Mest för att få ventilera någonstans själv. Om att hitta tillbaka efter ett liv av psykisk misshandel och nedtryckning.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards