Alla inlägg den 31 augusti 2013

Av Ida - 31 augusti 2013 09:01

Bokstavligt talat alltså. Fick mina nya glasögon på posten igår. Vilken skillnad.. 2,5 år sedan jag bytte sist. Min optiker gav mig till och med körförbud tills jag hade bytt glasögon. Problemet när jag byter glasögon är att det tar ungefär 48 timmar för mina ögon att helt vänja sig vid de nya. Det betyder i princip 48 timmars enorm huvudvärk. Vilket jag i ju för sig redan hade igår.. men ändå.


Igår var jag riktigt jäkla nära en total meltdown. Kände bara att viktnedgången gått trögt senaste två veckorna eftersom det känns som om min kropp börjar säga ifrån när jag börjat röra på mig så mycket också. Att ha ett aktivt jobb där man springer runt mycket och klättrar på stegar och går i trappor etc plus att gå 1,5-2 timmar varje dag på 600 kalorier fungerar inte. Och jag räknar ju inte aktivitetskalorierna heller. Den här veckan har jag känt på riktigt hur kroppen har börjat protestera. Varit darrhänt, illamående, svimfärdig etc. Och igår när jag ätit min lunch, fuskdag, (korv med bröd) plus lite godis kände jag hur kroppen riktigt reagerade på den dramatiska blodsockerförändringen och började må dåligt av det med. 

Jag känner att jag måste börja lyssna på min kropp. Jag kan inte svälta mig själv så pass att kroppen börjar må dåligt. Så har en ny plan nu. Jag ska som sagt börja använda min kaloriräknarapp igen. 600-700 kalorier mån-tors men ska räkna med en del av aktivitetskalorierna. Ska framförallt koncentrera mig på att äta mer kött och grönt/frukt men även försöka få in i min skalle att det är OK att äta potatis, pasta, ris etc också. Ivf lite. Sedan fredagen kommer alltid vara en fridag, utan räknande etc. Jag känner att jag behöver det för att hålla mig själv hyfsat klar i skallen. Dessutom är det lätt att varje vecka tänka "men jag klarar mig till på fredag, då får jag äta". Lördag och söndag blir ca 1400 kalorier per dag. Startar nya programet på måndag :)


Stolt över mig själv med att jag inte köpte överdrivet mycket godis etc igår. Köpte lite och åt upp det mesta under gårdagen. Problemet med mig annars har varit att jag köpt så mycket som mitt gamla jag orkat äta förut och sedan har jag typ fått spara massa för att jag inte längre orkar samma mängd. Men igår köpte jag bara lite och det blev lite över också, som jag slängde. 


Även fått två nya kommentarer om att jag gått ner i vikt. Min farbror sa igår att jag blivit smal och sedan var det en facebook-kompis som kommenterade en bild när jag red min ponny att det verkade gå bra för mig med bantningen och att hon själv kände sig inspirerad. Det är verkligen jättekul när folk lägger märke till det. Men som jag skrivit förut, jag ser det inte själv. Känner mig fortfarande apfet och stor även om kläderna börjar hänga och jag kommer i kläder jag inte kommit i på typ 7 år och sånt. Måste köpa nya arbetsbyxor IGEN för att de jag har nu har blivit alldeles för stora. Med tunga verktyg så åker de ju bara ner mer och mer. Var inte jättelänge sedan som jag köpte nya arbetsbyxor av samma anledning.. talade om det för pappa att jag behövde nya igen och han sa "du får väl köpa riktigt trånga den här gången". Men det gjorde jag förra gången med!! Behöver dessutom köpa nya arbets t-shirtar. De som jag har redan är storlek XXL. Och nu när de blivit jättestora ser jag ut som ett jäkla tält!! Har ju stora boobs som liksom gör att jag ser mycket större ut än vad jag är om jag använder stora tröjor. Ska istället införskaffa massa i storlek L nu :) 


// Ida

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Ida, 24 år. Bloggar om vardagen med hästarna, jobbet och min viktnedgång. Tankar, funderingar, känslor om livet och dess innehåll. Mest för att få ventilera någonstans själv. Om att hitta tillbaka efter ett liv av psykisk misshandel och nedtryckning.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards